Modal content
×

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI

Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.

Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.

Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.

1.Kişisel Verilerin İşlenme Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:

  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin yürütülmesi için gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların yapılması ve ilgili iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması.
 
2.Kişisel Verilerin Aktarıldığı Taraflar ve Aktarım Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.

3.Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi

Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.

4.Çerezleri Kullanım Amacı

Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;

İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.

Teknik olarak web sitemizde kullanılan çerez türleri aşağıdaki tabloda gösterilmektedir.

Oturum Çerezleri

(Session Cookies)

Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır.

 

Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:

  • • İnternet sitesinin işlevselliğini ve performansını arttırmak yoluyla sizlere sunulan hizmetleri geliştirmek,
5.Çerez Tercihlerini Kontrol Etme

Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.  

6.Veri Sahiplerinin Hakları

Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.

 

  • e-Devlet
  • İçişleri Bakanlığı
  • Aydın

Valilikler

T.C.KARACASU KAYMAKAMLIĞI
T.C.KARACASU KAYMAKAMLIĞI
T.C.KARACASU KAYMAKAMLIĞI
  • KAYMAKAMLIK
    Kaymakam Görev Yapmış Kaymakamlar Kaymakamlık Birimleri İlçe Protokol Listesi Tarihçe Şehit ve Gazilerimiz Projelerimiz Mevzuat Etik Komisyonu İnsan Hakları Kurumsal Kimlik
  • KARACASU
  • MAHALLİ İDARELER
  • HİZMETLERİMİZ
    Hizmet Birimleri Kamu Hizmet Standartları Kolluk Gözetim İhbar ve Şikayet
  • GÜNDEM
    Haberler Duyurular
  • İLETİŞİM
°C
3
Temmuz2025
Parçalı Bulutlu
23
°C
5 Günlük Hava Tahmini
temizle
  • KAYMAKAMLIK
    • Kaymakam
    • Görev Yapmış Kaymakamlar
    • Kaymakamlık Birimleri
      • İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü
    • İlçe Protokol Listesi
    • Tarihçe
    • Şehit ve Gazilerimiz
    • Projelerimiz
    • Mevzuat
    • Etik Komisyonu
    • İnsan Hakları
    • Kurumsal Kimlik
  • KARACASU
  • MAHALLİ İDARELER
  • HİZMETLERİMİZ
    • Hizmet Birimleri
      • İlçe Jandarma Komutanlığı
      • İlçe Emniyet Müdürlüğü
      • İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
      • İlçe Müftülüğü
      • Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü
      • İlçe Mal Müdürlüğü
      • İlçe Sağlık Müdürlüğü
      • İlçe Tapu Müdürlüğü
      • İlçe Nüfus Müdürlüğü
      • İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü
      • Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü
    • Kamu Hizmet Standartları
    • Kolluk Gözetim İhbar ve Şikayet
  • GÜNDEM
    • Haberler
    • Duyurular
  • İLETİŞİM
 

Karacasu Kaymakamlığı'nın 26/06/2020 Tarihli Duyurusu-1

26.06.2020
 

DUYURU

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu; İlçe Kaymakamı Ahmet SOLEY başkanlığında aşağıdaki isimleri yazılı üyelerin katılımı ile toplanıp gelinen aşamada alınan tedbirler sonucunda virüsün yayılma ve bulaşma hızının azalması, vaka artış hızının düşüşe geçmesi yönünde kaydedilen olumlu gelişmeler sonucu kontrollü normalleşme sürecine geçilmesi üzerine Sayın Cumhurbaşkanımız başkanlığında 09.06.2020 tarihinde toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan karar ve İçişleri Bakanlığının 24.06.2020 tarih ve İller İdaresi Genel Müdürlüğü bila sayılı Genelgeleri doğrultusunda;  

  1. Düğün merasimlerine 01.07.2020 tarihinden itibaren izin verilmesine,
  2. Bu kapsamda düğün merasimleri için kullanılacak mekânların faaliyet izinleri (İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik vb.) ile iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerine ilave olarak kullanılacak mekânlarda aşağıda belirtilen tedbirlerin alınmasına;
  1. Düğünler mümkün olduğunca, açık havada yapılacak ve süre mümkün olduğunca kısa tutulacaktır,
  2. Düğün yapılacak mekânların; işletmecileri tarafından genel kullanım alanlarına ve oturma düzenine ilişkin mesafe planı hazırlanacak, tesisin misafir kapasitesi bu mesafe planına göre belirlenecek, belirlenen bu kapasite bilgisi mekanın girişinde görülebilir bir yere asılacak, mekana belirlenen bu kapasiteye uygun sayıda misafir kabul edilecektir,
  3. Mekânın girişlerinde ve sıra oluşabilecek her noktada; sosyal mesafeyi sağlamaya yardımcı yer işaretlemeleri yapılacaktır,
  4. Düğün yapılacak mekânların girişlerine ve içerisinde uygun yerlere sosyal mesafe kuralları, usulüne uygun maske kullanımı, temizlik uygulamaları v uyulacak kurallara ilişkin bilgilendirme afişleri asılacaktır,
  5. Misafirlerin girişlerinde ateş ölçümleri yapılarak, ateşi 38 dereceden yüksek olanlar içeri alınmayıp en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirileceklerdir,
  6. Ateş ölçen personel/sorumlu tıbbi maske ve yüz koruyucu kullanacaktır,
  7. Mekân girişlerinde ve ortak kullanım alanlarında (ana salon, bina girişi, kantin/kafeterya, lavabolar vb.) dezenfektan/el antiseptiği bulundurulacak ve misafirlerin ellerini dezenfektan ile temizlemelerinden sonra içeri girmeleri sağlanacaktır,
  8. Her masada yeterli sayıda %70 alkol içeren kolonya veya el antiseptiği bulundurulacaktır,
  9. Düğünlerin yapılacağı mekânlara maske takılarak girilecektir. İşletme sahiplerince mekânın girişinde yeterli sayıda maske bulundurulacak, maskesiz misafirlere mekân girişinde maske dağıtılacaktır,
  10. Düğün merasimi sürecince gelin, damat, nikah memuru ve şahitler dahil herkesin maske takması sağlanacaktır,
  11. Gelin ve damadın bekleme odaları gibi alanlar için mümkünse doğal havalandırması olan pencereli odalar tercih edilecektir,
  12. Düğün esnasında veya akabinde yemek ikramı olması durumunda ve 31.05.2020 tarih ve 46 Sayılı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı hükümlerine ve Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan COVID-19 kapsamında Restoran, Lokanta, Kafe, Pastane, Börekçi, Tatlıcı ve İçerisinde Yeme-İçme Hizmeti Sunan İşletmelerde Alınması Gereken Önlemlere uyulacaktır,
  13. Misafirlerin oturma düzeni; masalar arası en az 1,5 metre, sandalyeler arası 60 cm olacak şekilde düzenlenecektir,
  14. Mesafe ve oturma düzeni kuralları; aynı evde oturan çekirdek aileden olan misafir grubu için uygulanmayacaktır,
  15. Düğünlerde karşılama, uğurlama ve takı töreninde tokalaşma ya da temasa neden olan davranışlardan uzak durulacak ve sosyal mesafe korunacaktır,
  16. Takı merasimi; hediyelerin salonun uygun bir yerine sandık vb. bir toplama kutusuna konulması şeklinde yapılacaktır,
  17. Toplu fotoğraf çekimleri yapılmayacak, fotoğraf çekimi ve pasta kesimi esnasında gelin ve damat hariç diğer kişilerce sosyal mesafe kuralına riayet edilecektir,
  18. Ancak maske kullanmak ve mesafe kuralına uymak kaydıyla misafirler; gelin ve damatla bireysel fotoğraf çekimi yapabilecektir,
  19. Düğün yapılacak mekânlarda; gelin ve damat hariç oyun, dans, halay ya da gösteri yapılmayacak ve bu amaçlarla müzik yayını (canlı müzik dâhil) yapılmayacak, ancak sadece misafirlerin dinlemesine yönelik müzik yayını, canlı müzik yapılabilecektir,
  20. Düğün mekânlarında bulunan mescitler; 22.05.2020 tarihli genelge hükümlerine uygun olarak kullanıma açılabilecektir,
  21. Düğün mekânlarında bulunan kantin/kafeteryalarda; temizlik, maske kullanımı ve mesafenin korunması ile ilgili tedbirlere uyulacak, buralarda tek kullanımlık bardak, tabak vb. malzemeler kullanılacaktır ve bu hizmetlerin sunumu sırasında Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan COVID-19 Kapsamında Büfe, Kantin ve Bayilerde Alınması Gereken Önlemlere uyulacaktır,
  22. Genel kullanım alanlarına; sadece maske, eldiven gibi temizlik malzemeleri için kullanılacak atık kutuları konulup bu kutuların üzerinde sadece maske, eldiven gibi temizlik malzemeleri atılabileceği belirtilecek ve bu atıklar imha edilirken diğer atıklarla birleştirilmeyecektir,
  23. Davetlileri düğün yapılacak mekânlara taşıyacak otobüs/minibüslerde Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan COVID-19 Kapsamında Personel Servis Araçlarıyla İlgili Alınması Gereken Önlemlere uyulacaktır,
  24. Düğün mekânlarının temizliği günlük olarak yapılacak ve bu mekânlar düzenli olarak havalandırılacaktır,
  25. Düğün mekânlarının temizliğinde özellikle sık dokunulan yüzeylerin temizliğine azami düzeyde dikkat edilecektir, 
  26. Genel tuvaletlerin giriş kapıları; mümkünse otomatik kapı sistemi olarak düzenlenecek, düzenlenememesi halinde uygun şekilde paravan konularak giriş kapıları açık tutulacaktır,
  27. Tuvaletlerde sürekli olarak sıvı sabun, tuvalet kâğıdı, kâğıt havlu ve çöp kutusu bulundurulacak, muslukların, sıvı sabun ünitelerinin mümkünse fotoselli olması sağlanacak, el kurutma cihazları kesinlikle kullanılmayacaktır,
  28. Merkezi havalandırma sistemleri bulunan alanların havalandırması; doğal hava sirkülâsyonunu sağlayacak şekilde düzenlenecek, kapı ve pencereler açık bırakılarak doğal havalandırma sağlanıp havalandırma sistemleri %100 temiz hava alacak şekilde ve fan hızı düşük seviyede çalıştırılacak ve havalandırma sistemlerinin kullanımı ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığının İklimlendirme Rehberinde belirtilen kurallara uyulacaktır,
  1. Kapalı alanlarda yapılacak düğünlerde aşağıda belirtilen tedbirlerin alınmasına;
  1. Kapalı alanlarda yapılacak düğünlerde; mekânın sağlıklı havalandırılması için iki düğün arasında en az 15 dakikalık zaman bırakılacak, bu süre zarfında şartlara göre kapı/pencere açılarak veya merkezi sistemlerle doğal hava sirkülasyonu sağlanacaktır,
  2. Düğün yapılacak kapalı mekânlarda bulunan çocuk oyun alanları kullanılmayacaktır, 
  1. Açık/Kır/Bahçe vb. yerlerde yapılacak düğünlerde aşağıda belirtilen tedbirlerin alınmasına;
  1. Çocuk oyun alanlarındaki sık dokunulan yüzeylerin temizlik ve dezenfeksiyonu sağlanacak, el antiseptiği bulundurulup 1 metreden yakın temas gerektiren aktiviteler yapılamayacaktır,
  1. Köy/Sokak düğünlerinde aşağıda belirtilen tedbirlerin alınmasına;
  1. Yemek verilmesi durumunda tek kullanımlık malzemeler (çatal, kaşık, tabak vb.) tercih edilecektir,
  1. Düğün esnasındaki veya akabindeki kokteyl vb. etkinliklerde aşağıda belirtilen tedbirlerin alınmasına;
  1. Kokteyl vb. masalar; arası en az 1,5 metre olacak şekilde düzenlenecektir,
  2. Her masada yeterli sayıda en az %70 alkol içeren kolonya veya el antiseptiği bulundurulacaktır, 
  3. “Açık Büfe” uygulanması durumunda, büfede bulunan yiyeceklerin misafirler tarafından alınmasını ve misafirlerin yiyeceklerle temas kurmalarını engelleyici bir cam siperlik bulundurulacaktır ve istenen yiyeceklerin önlemler dâhilinde bir görevli tarafından misafirlere verilmesi sağlanacaktır,  
  4. Ortak kullanımda olan çay/kahve makinası, sebil, içecek makinası ve benzeri cihazların personel vasıtasıyla kullanımına müsaade edilecektir,
  1. Düğün yapılacak çalışan personelle ilgili aşağıdaki önlemlerin alınmasına;
  1. Personel; Covid-19'un bulaşma yolları ve korunma önlemleri hususunda bilgilendirilecektir,
  2. Personel girişinde, el dezenfektanı veya antiseptiği bulundurulacaktır,
  3. Personelin giriş ve çıkışlarında; ateş ölçümleri yapılacak ve bu veriler günlük olarak kayıt altına alınıp 14 gün süreyle saklanacaktır,
  4. Personelin birlikte yaşadığı kişiler de Koronavirüs (Covid­-19) açısından izleneceklerdir,
  5. Ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı belirtileri olan veya gelişen çalışanlar; en yakın sağlık kurumuna yönlendirileceklerdir,
  6. Mekanlarda; çalışan personel için koruyucu ekipman bulundurulacak, tüm personel çalışma alanının gerektirdiği maske, yüz koruyucu şeffaf siperlik vb. kişisel koruyucu ekipmanları kullanacak, maske nemlendikçe ya da kirlendikçe değiştirilecektir,
  7. Temizlik yapan personel tıbbi maske ve eldiven kullanacaktır,
  8. Personel kıyafetlerinin günlük temizliği sağlanacaktır,
  9. Personel; el hijyenine dikkat etmesi konusunda sürekli uyarılacaktır,
  10. Görevli personelin ortak kullanım alanları; sosyal mesafe kurallarına göre düzenlenecek, bu alanların kapasitesi belirlenerek personelce belirlenen kapasiteye göre kullanımına göre izin verilip bu alanların kurallara uygun şekilde temizliği ve dezenfeksiyonu sağlanıp ayrıca buralarda sürekli el dezenfektanı bulundurulacaktır,
  11. Personel; kendisinde veya birlikte yaşadığı kişilerde Koronavirüs (Covid­-19) semptomlarını görmesi halinde bu durumu vakit kaybetmeksizin mekân yöneticisine bildirmek zorundadır,
  12. Mekân yönetimince; personele belirli periyotlarla ve herhangi bir şüpheli durumun varlığı (yüksek ateş, öksürme, nefes daralması, koku alma duyusunda kayıp, halsizlik vb.) halinde Koronavirüs (Covid­-19) testi yaptırılacak, sonuçlar kayıt altına alınarak muhafaza edilecektir,
  13. Test sonucu pozitif çıkan ya da test sonucu pozitif biriyle temaslı olması nedeniyle takibe giren, test sonucu pozitif çıkıp iyileşen ancak son negatif test sonucundan itibaren henüz 14 günlük takip süresi geçmeyen ve test yaptırılıp sonucu henüz alınmayan personel kesinlikle çalıştırılmayacaktır, 
  1. Nişan, gelin alma, kına, sünnet düğünü vb. etkinliklerde de yukarıda belirtilen kural ve esaslara uygun hareket edilecektir.
  2. Düğün, kına, sünnet gibi etkinliklerde etkinlik sahipleri; etkinlik öncesinde bağlı oldukları kolluk birimlerine bildirimde bulunup bu karar hükümlerine uyulacağına ilişkin taahhütname imzalayacaktır. 
  3. Alınan bu kararlara ve belirtilen hususlara uymayan hakkında; 1593 sayılı Umumi     Hıfzıssıhha Kanununun 282. Maddesi gereğince idari para cezası uygulanması başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılarak konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195. Maddesi kapsamında adli işlem yapılmak üzere haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına; karar verilmiştir.

 

            Tüm halkımıza duyurulur.

 

    Ahmet SOLEY

        Kaymakam

 

https://www.tccb.gov.tr/
https://www.icisleri.gov.tr/
https://www.turkiye.gov.tr/
https://www.cimer.gov.tr/
 
  • Resmi Gazete
  • E-Mevzuat
  • E-İçişleri Projesi
  • Kurumsal E-Posta
  • Terör Arananlar
  • Sıfır Atık
Yaylalı Mahallesi, Mustafa Kemal Paşa Cad. Hükümet Konağı, Karacasu/Aydın
0.256.441 22 48
 
Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezlere yer veriyoruz 🍪 Çerez politikamız hakkında bilgi edinmek için tıklayınız